Brewing adventure

Brewing adventure

Brewing Adventure is méér dan alleen bierbrouwen.

Het is een college, een proeverij, een netwerkmoment en vrijetijdsbesteding in één. Bier proeven kun je op veel locaties, bier brouwen op veel minder plaatsen maar bier brouwen op open vuur maar op één locatie in Nederland.

Bij Brewing Adventure in Hoogeloon is het mogelijk tijdens een zes uur durende workshops alle geheimen te leren van het brouwen van een heerlijk speciaal biertje. Hoewel, heerlijk? Dat is altijd afwachten en dat heb je als cursist zelf in de hand. Als je de aanwijzingen van de instructeurs precies opvolgt, is de kans groot dat er een lekker bier gebrouwen wordt.

Mout, hop, gist & natuurlijk liefde

Bij binnenkomst bij brewing adventure krijgen de cursisten (gasten) een korte uitleg over het programma. Daarna worden kort de stappen van het brouwproces uitgelegd maar dan moeten de handen uit de mouwen. Zelf het ‘kaf van het koren scheiden’ en roeren zonder dat er zuurstof bij het beslag komt. Zuurstof is namelijk de vijand van bier in wording en is pas wenselijk bij het koelen. Gist wordt als het geheime ingrediënt van vrijwel elke brouwerij genoemd. Alle overige ingrediënten zijn minstens zo smaakbepalend: heerlijk Kempisch water, mout, hop, gist en natuurlijk liefde want zonder liefde kun je geen bier brouwen. Daarna is het een kwestie van geduld en een strak oog op de thermometer want het luistert nauw. Een graadje te hoog of te laag heeft direct invloed op het ontstaan van suikers. De instructeurs houden een oogje in het zeil en sturen bij waar nodig.

Brewing adventure

Juiste temperatuur

Bier is een belevenis wanneer het aan je verwachting voldoet, op de juiste temperatuur gedronken wordt en je je in het juiste gezelschap bevindt. Het brouwen van je eigen bier vergroot de belevenis en is een aanrader voor de invulling van een familieactiviteit, een vriendenweekend, een personeelsuitje of teambuilding want al snel zullen de betweters of de aanvoerders van de volgzame collega’s onderscheiden kunnen worden.

De workshop brewing adventure duurt zes uur. Aan de inwendige mens wordt uiteraard gedacht want de hele workshop lang staan er heerlijke tapas en worden verschillende bieren geproefd. Tijdens het kookproces van een uur, waarbij even niet geroerd hoeft te worden is er tijd voor een ambachtelijke hamburger, uiteraard bereidt boven open vuur.

Omdat het gisten op de fles gebeurt, is er na zes tot acht weken een mooie gelegenheid om nog eens met vrienden of familie bij elkaar te komen. Dan kan er geproefd worden.

Brewing adventure
Prijs Brewing Adventure: € 80,- incl. btw (drankjes, bierproeverij, tapas en hamburger inbegrepen, minimaal 10 personen)
  • Per persoon
  • Tijdsduur: 5,5 uur